Geheime tip: camping ‘t Schouwke

Pareltje in West-Brabant
2015-11-02Schouwke

Landelijk gelegen, Brabantse gastvrijheid.

Eigenlijk moet je de mooiste plekjes voor jezelf houden. Maar aan de andere kant: het is ook zo leuk om anderen te wijzen op de leukste campings, want kamperen doe je met elkaar!

Omdat veel campings op 1 november al dicht zijn en wij toch nog een weekend weg wilden met de caravan, kwamen wij in de Wouwse Plantage terecht. Dit is een dorpje bij Roosendaal in West-Brabant. Niet ver van huis, maar voor een weekend met ook andere activiteiten is dat niet erg en zelfs wel erg gemakkelijk. Bij aankomst zijn we al blij verrast door het mooie grasveld, de ruimte, de pony’s achter het terrein en de ligging: vlakbij het dorpje en de bossen (op fietsafstand). Dan blijkt ook nog het sanitair dik in orde, is er een schuur met speelgoed (zandbakspulletjes, fietsjes, step, tractor en meer) voor kleinzoon Thijs (4) en zijn er een kikkerpoel en een zandbak. We hebben een heel weekend geen kind aan Thijs, hoewel hij dit late herfstweekend het enige kind op de camping is.

Ook fijn: er is een soort ‘woonkamer’ met drie banken, een televisie, een grote tafel met zes stoelen en een keukentje. Ideaal voor tentkampeerders, maar omdat die er nu niet waren gebruikten wij de kamer ook voor de afwas: Thijs kon dan rustig aan tafel spelen. Kortom: wij genoten drie nachten (€45,-) op camping ‘t Schouwke. Begonnen als SVR-minicamping met vijf plekken, maar nu een ‘gewone’ camping met veertig toeristische plekken (en nog steeds aangesloten bij de SVR).

 

20151030184847

Ruime en groene plekken, met meer of minder schaduw.

20151030184849

De kikkerpoel – kinderen zijn er niet weg te slaan!