Vakantieplannen maken

Net zo leuk als de vakantie zelf...
WL-150908-674

© Willem Laros Noord-Italië: voor twee weken net te ver. Maar wel mooi….

 

WL-140607-434

© Willem Laros De Oranjeroute: interessant!

 

WL-150519-226

© Willem Laros Het Sauerland, ook nog een mogelijkheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De winter is hier thuis de periode om – na de traditionele tien dagen winterkamperen – plannen te maken voor de zomervakantie. En die voorpret vinden we al haast net zo leuk als de vakantie zelf!

Wat gaan we doen in de zomer van 2016? Met de caravan op stap. Dat staat vast. En hoeveel tijd hebben we dit keer? Dat staat intussen ook vast. Als de periode twee weken is dan willen we het liefst het land van bestemming in één dag, eventueel anderhalve dag, bereiken.
Komend jaar hebben we precies 14 dagen tot onze beschikking. Dan is Noord-Italië wel een eind rijden, al staat deze bestemming nadrukkelijk wel op ons vakantiewensenlijstje. Ook Zweden staat op dat lijstje, maar ook dat is tamelijk ver vanuit het zuiden van Nederland.
Nederland zelf dan? Kan, maar aantrekkelijke mogelijkheden zijn ook nog Duitsland en Oostenrijk. De omgeving van het Bodenmeer bijvoorbeeld (wil nou wel eens die Zeppelinvlucht maken), of een stuk van de o zo interessante Oranjeroute. In Oostenrijk houden we erg van het Vorarlberg en van het Kleinwalsertal. België? Ja, de Ardennen. Frankrijk? Waren we dit jaar (Bretagne).

Nog meer ideeën opdoen helpt wellicht orde te scheppen in deze chaos van heerlijke mogelijkheden. De Vakantiebeurs komt er weer aan, in januari in Utrecht. Ik zal er zijn!

Best kans dat we morgen weer hele andere plannen bedenken. Denemarken natuurlijk! En Luxemburg is ook een geweldig fijne bestemming. Nee, we zijn er nog niet uit. Maar we hebben nog even..