Explorer 585 smoelt goed

Stellen we de camper van het jaar ook nog even voor

Natuurlijk ben je trots als je Camper, Kampeerauto of Caravan van het Jaar bent geworden. De enige van dat rijtje die hier nog niet aan bod kwam is de ANWB/KCK Camper van het Jaar 2015. Even rechtzetten. Het is de verrassende LMC Explorer 585.

Bij de Explorer SL I 585 staat de toevoeging SL voor SportLine. Andere Explorer-modellen zijn er ook in een ComfortLine (CL) uitvoering. De ene wat jeugdiger met frisse kleuren, de andere ietwat klassiek met houttinten. Maar hoe leuk, u kunt naar eigen smaak onderdelen uitruilen. Compact en een laag rijklaar gewicht waardoor er een flink laadvermogen overblijft. Een indeling die anders is, vooral praktisch en de grootste zithoek in zijn klasse. Niet vreemd dat je dan opvalt bij de jury.

Wat vond de jury?

Die roemde de gewichtsbesparende maatregelen waardoor bij een rijklaar gewicht van 2700 kilogram een laadvermogen van 800 kilogram overbleef. Waren enthousiast over de vele mogelijkheden om naar eigen smaak de uitrusting uit te breiden met accessoires en de verschillende onderdelen van de twee uitvoeringen SL en CL naar eigen smaak te wisselen. Maar de doorslag werd gegeven door de inventieve indeling van de 585. Een zithoek voor 7 personen, dan heb je lef. Ook smoelt de camper goed qua uiterlijk, zo vond de jury. Iets wat hij mede te danken heeft aan zijn geringe hoogte.

LMC-1

Pluspunten

De indeling is anders dan anders. De opbouwtechnologie LLT staat voor Long Life Technologie en is houtvrij. Het gebruikte XPS schuim is niet alleen licht van gewicht, het zorgt er ook voor dat vocht niet binnendringt. Een waterdichtheidsgarantie van 12 jaar benadrukt het vertrouwen hierin. De Explorer is naar alle kanten compact, hij heeft een breedte van 232 cm en een hoogte van 270 cm. De SL heeft een Ducato-chassis. Dan is er ook nog een Selection Plus pakket en een BlackLine optie, een winterpakket en zes verschillende bekledingsvarianten. Het is zo wel altijd lekker de camper van jouw keuze. O, sorry, de Camper van het Jaar van jouw keuze natuurlijk.

De LMC Explorer SL I 585 kost in Nederland 72.930 euro. Bewonder hem op een beurs of ga naar een dealer.

Tags: ,