Eriba Touring Troll Rockabilly

Mag het een beetje rood zijn?

WL-180410-037De Eriba Touring Troll 530 Rockabilly is een hele aparte. Kies voor een blauwe (Ocean Drive) of een rode (Rockabilly) en je weet je op de camping verzekerd van belangstellende blikken. De Eriba met hefdak kent een vaste schare liefhebbers. Doorgaans zijn het mensen die graag rondtrekken en – in elk geval tijdens de vakanties – geen behoefte hebben aan veel luxe. Een plek om te zitten en een bed: wat heeft een mens meer nodig?

 

 

Deze Troll 530 voegt er waarachtig nog een keurige toiletruimte aan toe. Een boiler zorgt voor warm water. Een driepits gasstel in de keuken, een koelkastje, een hordeur – waar wachten we eigenlijk op?

WL-180410-017Het meest opvallende aan deze caravan is uiteraard het felle rood, dat deze retro Rockabilly van buiten en van binnen laat zien. Samen met de wieldoppen heeft de caravan een jaren-zestig uitstraling. De term Rockabilly is een samentrekking van de muziekstijlen rock-’n-roll en hillbilly en stamt al uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Verreweg de bekendste artiest in dit genre is uiteraard Elvis Presley – maar ik vermoed niet die ooit met een caravan op stap is geweest. Nou ja, met een Airstream misschien.

 

WL-180410-025Als je via de deur vóór de as binnen stapt heb je rechts de zithoek. Eén bank waar je met twee personen kan zitten, de andere bank is ruim voor één maar krap voor twee volwassenen. Recht tegenover de toegangsdeur is de toiletruimte. De bovenzijde blijft open – door het hefdak – dus als je erg op je privacy in het kleinste kamertje gesteld bent dan is dit iets om rekening mee te houden.
Verder naar achteren vinden we tegenover elkaar de hangkast met kachel eronder en aan de deurzijde de keuken, met een driepits gasstel en een tafelmodel koelkast. Achterin tenslotte is dwarsgeplaatst het tweepersoonsbed. Met daaronder uiteraard berging en ook de boiler ligt hier – tamelijk onbeschermd. Iets om rekening mee te houden: je wilt immers niet dat er in een bocht stoelen tegenaan schuiven.
Al met al dus een traditionele indeling. Rondom zijn kastjes opgehangen: deze zijn niet hoog en niet diep, maar met alles kastjes samen kun je er best het nodige in meenemen.

 

 

Rijklaar brengt de caravan vrolijk gekleurde caravan 926 kg op de weegschaal. Met een maximum totaalgewicht van 1300 of (optie) 1400 kg betekent dat een behoorlijk laadvermogen. Dankzij de geringe breedte van 210 cm en het hefdak zal de caravan op de snelweg weinig weerstand achter de auto bieden: aerodynamisch zit het uiteraard wel goed met deze Eriba.

 

WL-180410-016Informatie

Eriba Touring Troll 530 standaard: € 22.440,-
Rockabilly pakket: € 5.517,-
Dit pakket omvat onder meer de gladde buitenbeplating, hordeur, 30l vaste watertank, retro wieldoppen, serviceluik, extra leesspots, hoogpolig tapijt en een reservewiel met houder. In één keer aangeschaft krijgt de koper een voordeel van € 1.117,-, waardoor de twee modellen Rockabilly en Ocean Drive uiteindelijk € 26.840,- kosten.

Totale lengte: 579 cm
Opbouwlengte: 471 cm
Totale breedte: 210 cm
Hoogte met gesloten hefdak: 226 cm
Binnenlengte: 466 cm
Binnenbreedte: 200 cm
Stahoogte onder hefdak: 195 cm
Leeggewicht: 926 kg
Max. laadvermogen: 374 kg (optioneel: 474 kg)
Slaapplaatsen: 3
Bedmaat achter: 198 x 140 cm
Bed maat voor: 198 x 93 cm
Koelkast: 70 l
Kachel: 3500 W
Boiler: 5 liter
Omloopmaat: 730 cm