Doréma Magnum Air geschikt voor winterkamperen?

Viva Kamperen testte de opblaasbare voortent

WL-171229-118

De Doréma Magnum Air is een voortent waarbij de tentstokken zijn vervangen door luchtkanalen. Door deze op te pompen ontstaat een stevige constructie. Wij nemen de tweebaans-versie (twee meter breed) mee naar de wintercamping. Met de nadrukkelijke waarschuwing van Doréma dat deze tent niet gemaakt is voor de winter en in ongeschikt is voor het dragen van een pak sneeuw. In het ergste geval zakt de tent dan in.

 

Alleen opzetten

Na anderhalve week wintercamping in het Oostenrijkse Hopgarten im Brixental zijn we positief verrast door deze tent. In de eerste plaats is er het gemak van het opzetten: het is mijn eerste voortent die ik geheel in mijn eentje kan opzetten. Tent in de rails schuiven, met de pomp de drie ‘staanders’ op spanning brengen en hij staat al. Dan zijn er nog vier dwarsdragers waar lucht in moet, en twee tentstokken die de tent tegen de caravanwand aan drukken. Nog een paar haringen links en rechts en de Magnum Air staat.

 

WL-180103-034

Sneeuwval

Als het een nacht heeft gesneeuwd blijkt de waarschuwing van Doréma terecht: één drager is geknakt onder het gewicht van de sneeuw. Even met de zachte bezem de sneeuw verwijderen en de tent keert vanzelf weer in de juiste vorm terug.

Het afbreken van de tent gaat al net zo eenvoudig. Haringen eruit, dwarsliggers verwijderen, leeg laten lopen en  de staanders laten uitademen: dat is alles.

 

Conclusie

Wat een fijne voortent is dit! Het moet toch mogelijk zijn om op basis van het luchtkanalenconcept ook een wintertent te ontwerpen! Voor de drie andere seizoenen is dit zonder meer een hele fijne voortent. Waar ook de wind maar weinig vat op zal hebben.

De Magnum Air van Doréma is verkrijgbaar bij de Viva Kamperen specialist