Doepark Waterwerken geopend

Zuiderzeemuseum Enkhuizen
160489-Zuiderzeemuseum impressie-d39096-original-1427211869

Impressie Zuiderzeemuseum

Sinds kort is het nieuwe waterdoepark Waterwerken van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen open voor publiek. De vijf herrezen Zuiderzee-eilanden Marken, Pampus, Schokland, Wieringen en Urk vormen het decor van het veelzijdige waterpretpark. In het buitenmuseum leert jong en oud op speelse wijze alles over water door er zelf actief mee aan de slag te gaan.

Na een bouwtijd van zes maanden zijn in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen de vier voormalige Zuiderzee-eilanden als kleine stukjes land uit het water herrezen. Vanaf nu kunnen bezoekers met bootjes de eilanden, met elk een eigen activiteit, verkennen. Het vijfde eiland, Schokland is op het land teruggekeerd als speeleiland voor de allerkleinsten.

Activiteiten146785-Zuiderzeemuseum_Opening Waterwerken_Foto Maarten Schets-9d8370-original-1414420092

Eilanden
Op Pampus staan twee waterkanonnen, op Wieringen ligt een verborgen schat, het eiland Marken kan men gedeeltelijk laten overstromen en weer droogleggen en op Urk staat een picknicktafel.

Watergoot
Tussen het plein en het water ligt een 50 meter lange watergoot. Hier kan de bezoeker de kracht van water voelen door zelf de beweging en stroming van het water te regelen met verschillende ‘stroomprofielen’.

Het buitenmuseum is dagelijks geopend tot en met 25 oktober 2015 van 10:00 tot 17:00 uur. Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen €10,- p.p. De entree voor volwassenen is €15,- p.p. en museumkaarthouders mogen gratis naar binnen.