Dethleffs: veel succes op beurs Stuttgart

Volop belangstelling voor nieuw instapmodel c’joy
WL-170113-046

De c’joy 390QSH genoot op de CMT in Stuttgart heel veel belangstelling. (foto: Willem D A Laros)

De lat werd al hoog gelegd. In Stuttgart, tijdens de CMT persconferentie op vrijdag 17.01.17 liet commercieel directeur Alexander Leopold weten een omzet van 350 miljoen in lopend fiscaaljaar 2016/17 te verwachten, wat overeenkomt met een groei van 12.5 % ten opzichte van vorig jaar. Na de beurs in Stuttgart stelt Dethleffs vast de juiste weg te zijn ingeslagen. De verkoopaantallen van zowel caravans als campers overtroffen alle verwachtingen.

 

 

Veel aandacht op de CMT voor de kleinste Dethleffs; het instapmodel c’joy die in Stuttgart zijn primeur beleefde. Met een Nederlandse instapprijs van € 12.190 een aantrekkelijke binnenkomer in de Dethleffs familie. Deze nieuwe modellenlijn trekt bijzonder veel aandacht, niet alleen vanwege zijn gunstige prijs maar mede door zijn geringe gewicht en compacte afmetingen.

 

GrandAlpa_weiss_frei

Dethleffs ziet toekomst in de alkoof.

Ook op kampeerauto gebied bewijst Dethleffs dat er nog genoeg te presenteren valt en de alkoof modellen absoluut niet afgeschreven zijn. Dethleffs woordvoerder Helge Vester benadrukt het interessante ontwerp van de nieuwe Grand Alpa, die door zijn enorme ruimteconcept, bijzondere potentie biedt en met een lengte van 8,50 mtr. een favoriet model is en zelfs in de top 3 staat van meest verkochte Dethleffs kampeerauto’s tijdens deze beurs.

 

Met de uitvinding van de eerste caravan van Duitsland – die toen nog woonauto werd genoemd – legde Arist Dethleffs in 1931 de fundering voor Duitse caravans. Inmiddels is Dethleffs GmbH & Co. KG in Isny im Allgäu de grootste fabrikant van gemotoriseerde vakantievoertuigen in Europa.

GrandAlpa_A7820_DS_WelshWhite_Skylight_People

Binnen in de nieuwe alkoof zie je het effect van deze bouwwijze: absurd veel leefruimte…