Deel 2: Alex en Sandra starten een camping in Frankrijk

Nieuwe stacaravans gearriveerd en nog meer mooie dingen op komst

camping-repreneurs-dec-16Zoals jullie misschien vorige maand gelezen hebben,  zijn wij sinds 1 november eigenaren van Camping Dun-le-Palestel in Frankrijk. Wat gebeurd er in een maand tijd ontzettend veel en waar moeten we dan beginnen met schrijven.

Op dit moment zijn we nog veel in Oostenrijk aan het werk, maar de afgelopen twee weken zijn we in Frankrijk geweest op onze camping. Aangezien er nog geen woning voor ons op de camping is, hebben we het gezellig gemaakt in het sanitair gebouw zodat we daar konden slapen en koken. Het voelde een beetje als kamperen op onze eigen camping!

 

Twee weken lang hebben we dagelijks  meerdere afspraken gehad om alles goed te regelen. Zo moeten we ons natuurlijk inschrijven als bedrijf, en moet er een bedrijfsrekening worden geopend. Verder heeft Alex een 3 daagse cursus gevolgd voor een dranklicentie, wat natuurlijk ontzettend saai was. Drie lange dagen lang naar Franse regelgeving luisteren is best intensief, maar na afloop kwam hij thuis met een prachtig certificaat.

camping-dun-le-pastel-nov-16Omdat wij een aantal dingen willen verbeteren op de camping, zoals een nieuwe receptie, een zwembad en safaritenten plaatsen zijn wij verplicht een nieuwe vergunning aan te vragen bij de gemeente. Wij hoorden dit pas vorige week, wat natuurlijk een flinke tegenvaller is. We hebben tekeningen nodig van alle elektra, water en rioleringsleidingen over het terrein. Ook moet er uitgebreid beschreven worden hoe het terrein is ingericht met welke bomen en planten.

 

De vergunning moet voor eind van dit jaar worden ingeleverd, om te zorgen dat we op 1 april open kunnen. Omdat dit erg ingewikkeld is en natuurlijk goed moet gebeuren hebben we de hulp ingeroepen van een architect.  Aangezien we hier geen rekening mee hebben gehouden, hakt dit flink in op ons budget.

stacaravan-dec-16Tussen alle afspraken door zijn we naar Bordeaux geweest om twee mooie stacaravans uit te zoeken. Een van de stacaravans gaan we gebruiken voor de verhuur aan onze gasten en in de andere stacaravan zullen wij de eerste jaren gaan wonen.Een weekje na het bestellen van de stacaravans zijn ze bij de camping afgeleverd, een grote vrachtwagen met “convoi exceptionnel” kwam aanrijden. We hadden gehoopt dat hij de caravans gelijk op zijn plek kon zetten, maar helaas was dat niet mogelijk: de grote wagen paste niet onder de bomen door.

 

Uiteindelijk zijn ze met onze eigen auto het terrein op gereden en staan nu netjes op hun plek. Voor ons betekend dit dat we niet meer tussen de douches en wasbakken hoeven te slapen. Dat is ook wel zo prettig want inmiddels kunnen we ook melden dat er een baby-tje op komst is. Een officiële campingbaby! Misschien wordt dit over een aantal jaar zelfs onze opvolger als eigenaar van de camping :)

 

Op de campingbeursbeurs-dec-16

Natuurlijk is het ook wel zo gezellig wanneer de kampeerders ons kunnen vinden. Daarom staan wij op 28, 29 en 30 december op de kampeerbeurzen bij de Vrijbuiter in Roden (DR) en Gouda(ZH).
Wij zouden het leuk vinden om jullie daar te spreken!

 

logo-nov-16

 

 

 

www.campingdunlepalestel.fr
www.facebook.com/campingdunlepalestel

Lees ook: deel 1