Daar is hij weer: Knaus Sport & Fun

Caravan van het Jaar - voor de tweede keer!

sport_fun_v2 KopieHoe lang is de Sport & Fun geen onderdeel meer van het programma-aanbod van deze Duitse bouwer? Ik heb het zo snel niet kunnen vinden: wat ik wel vond is dat de Knaus Sport & Fun in 1996 Caravan van het Jaar werd. Precies twee decennia geleden dus. Vandaag ontvangt, de opnieuw geïntroduceerde, Knaus Sport & Fun voor de tweede keer deze status: een unicum!

Het eerste exemplaar heeft de importeur persoonlijk uit Duitsland meegenomen: het is de wagen die we vanaf vandaag ook op de Caravana zullen aantreffen. Neem in elk geval even een kijkje, want het is een heel bijzonder voertuig geworden.

Aan de buitenzijde van de caravan spettert het plezier van het buitenleven af. Aan de deurzijde vinden we een toegangsluik naar de ‘garage’, hier is ook plek ingeruimd voor de gasfles. Achterin het luik vinden we het toilet, plus twee ‘verticale’ ramen. Zo’n raam vinden we ook in de ronde voorzijde: dat raam gaat in het dak verder als luik. Aan de andere zijde is er een groot vierkant raam geplaatst en een nog veel grotere toegangsdeur tot de garageruimte. Aan boord is een grote Thetford koelkast: dat verklaart waarom de ventilatieroosters zo ver van elkaar staan. De kunststof hoeken en de kleuren groen en blauw onderstrepen het sportieve karakter van de Sport & Fun.

Maar de grootste verrassing moet nog komen. Deze caravan – ontworpen door dezelfde man die twintig jaar geleden verantwoordelijk was voor dit type – heeft naast de zijdeur, maar ook een achterdeur. Ideaal voor het naar binnen dragen of rijden van fietsen, een motorfiets of andere sportattributen. Is daar wel genoeg ruimte voor? Jazeker!

De basisprijs van de Knaus Sport & Fun is € 16.259,-.

KN_SPFUN-4990 Kopie KN_SPFUN-4992 Kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

KN_SPFUN-4971 Kopie