Cultuur genieten in de Leiestreek (Vlaanderen)

Fietsen door een schilderachtig landschap

LeiestreekHeel wat kunstenaars lieten zich in het verleden inspireren door de schilderachtige Leie en trachtten de pracht van het landschap te vatten op doek. Maar ook vandaag bloeit er nog een boeiende kunstscène in de regio. Deurle en Sint-Martens-Latem worden het meest geassocieerd met de rijke kunsttraditie die de Oost-Vlaamse Leiestreek kenmerkt. Wie door de dorpen stapt of rijdt voelt als het ware de geest van de vele kunstenaars die er actief waren en op vandaag nog steeds actief zijn. Van Constant Permeke over Roger Raveel tot de gebroeders van de Woestyne.

In Deinze, Sint-Martens-Latem en Zulte vind je daarom musea en collecties met werk van bijna alle kunstenaars die langs de Leieoevers hun ezel plaatsten en zich lieten betoveren door het mooie landschap.

 

 

Nieuw:

• Heropening Gust De Smet Museum

• Recente opening Museum Gevaert-Minne.

Meer informatie vindt u hier.

 

Art & Bike

Natuurlijk kan je ook kunst combineren met een fietstocht. De nieuwe belevingsgids ‘Leiestreek – In het spoor van de schilderachtige Leie’ bevat 5 fietsroutes in de kunstzinnige Oost-Vlaamse Leiestreek. Dit wordt aangevuld met interessante erfgoedlocaties die er uitspringen omwille van hun bijzondere architectuur of een boeiend verhaal.

Let op: in 2018 vindt weer de kunstbiënnale van de Leiestreek plaats.

Meer informatie vindt u hier.