Carthago nieuws

Nieuwe c-line, s-plus en c tourer-sport

Laten we voor de verandering eens beginnen met slecht nieuws. Want het feit dat de Malibu buscamper als een tierelier verkoopt is voor ons land dus gewoon slecht nieuws. Hij is niet aan te slepen, ook niet na het verhogen van de productie-aantallen. Hij is uitverkocht en zal voorlopig niet beschikbaar komen in niet-Duits sprekende landen. Dat er drie uitvoeringen van deze witte (en niet het Carthago créme-achtige wit) buscamper gemaakt worden, dat je de tafel ook buiten kunt gebruiken en dat je optioneel kunt kiezen voor een Oysterschotel is vooralsnog dus nutteloze kennis. Sterker nog, we mochten hem niet eens zien op de persconferentie met alle nieuws voor het komende seizoen. Maar gauw gaan kijken naar het nieuws waar we wel wat aan hebben dan maar.

Nieuwe generatie chic c-line en s-plus

chic c-lineZo komt er een nieuwe generatie chic c-line en s-plus. De voorkant krijgt hetzelfde V-face gezicht dat we eerder al zagen bij de nieuwe chic c-line. De voorruit groet met 9 centimeter (nog meer zicht) en de achterkant is nieuw (Omnibus stijl). Verschil tussen c-line en s-plus? De eerste staat op een Ducato met een verlaagd Al-Ko chassis, de tweede op een Daily. Voorwiel- respectievelijk achterwielaandrijving. De s-plus overigens niet meer met eigen Carthago dashboard maar met dat van Iveco.  Gewicht van de Fiat 5,4 ton, van de Iveco 6,7 ton. Twee nieuwe indelingen mogen we verwachten, de 55 en 58 XL. Deze hebben een lengte van 8.52 meter en brengen het totaal van het aantal indelingen in deze serie op 12.

Nieuwe c tourer-sport

Van de c-tourer sport komt een nieuw model, de c-tourer sport 144. Deze heeft een Queensbed en een Raumbad en is de derde indeling voor de sport. Nieuw zijn ook de hangende busspiegels op dit model .

 

Carthage C tourer sport 2016

c -compactline

De slanke Premium-integraal staat op een verlaagd Al-Ko chassis en is de lichtste integraal in het programma van Carthago. Slechts 2.12 breed en desondanks een volwaardige dubbele bodem. Hij gaat bijna onveranderd het nieuwe seizoen in. De compactline is een zeer populair model bij Carthago.

 

Verder zal Carthago wat goed is verbeteren, zo krijgen alle éénpersoonsbedden bredere matrassen, is de verwarming in de slaapkamer geoptimaliseerd, komen er nieuwe stoffen en decors en gaan alle garagedeuren verder open.

www.carthago.com

Carthago C Compactline

Tags: