Carthago lanceert budgetmerk

Malibu vanaf 2017 ook als integraal en halfintegraal

Malibu, tot nu toe was het de naam van de prima verkopende buscamper van het merk Carthago. Met ingang van volgend jaar komen meer campers onder deze naam op de makt. Carthago maakt er zijn budgetmerk van aldus Promobil. Al moeten we in Nederland nog een jaartje langer geduld hebben.

Middensegment nieuw voor Carthago

Het kwaliteitsmerk Carthago heeft vooral met zijn integraal-modellen van rond de 80.000 euro een stevig stukje marktaandeel in handen. Na enkele jaren van groei loopt het merk nu tegen de grenzen aan in het hogere prijssegment. Het is niet vreemd dat het idee voor een budgetmerk dan serieus bekeken wordt. Andere merken doen het al langer. Zo heeft bijvoorbeeld de Hymergroep het merk Sunlight en Eura Mobil het merk Forster. Carthago gaat nu hetzelfde doen met Malibu. Er komen onder deze naam halfintegralen en integralen op de markt die rond de 55.000 euro moeten gaan kosten. Daarmee stapt Carthago voor het eerst het middensegment binnen.  Het zal, ook voor de concurrenten, even wennen zijn.

Malibu-halfintegraal-ct-459x344

Carthago is het eigenlijk ook aan zijn stand verplicht. Goedkopere campers met een toch iets mindere kwaliteit bouwen onder de eigen naam is not done. De naam Malibu was tot nu toe voorbehouden aan de buscamper. Deze neemt een groeiend percentage van de verkopen voor zijn rekening. Zo waren het afgelopen seizoen van de 3150 verkochte campers er al 500 van het merk Malibu. Een logische keuze dus om de naam Malibu nu ook te gaan gebruiken voor de nieuwe lijn. De Malibu campers krijgen in ieder geval een andere manier van opbouw. Hierbij worden de houten lijsten ter versteviging die we kennen van de Carthago vervangen door het gebruik van XPS-schuim.

Malibu compact en fris

Ook al zullen de campers qua prijs in het middensegment vallen, Carthago is er zich terdege van bewust dat het een naam hoog te houden heeft. Dus ook de Malibu moet gewoon goed zijn. Ze krijgen een vlakke vloer en een dubbele bodem. Het interieur zal wat minder degelijkheid uitstralen met fellere en frisse kleuren. Ook blijven de buitenmaten compact. Vooralsnog zijn er drie verschillende uitvoeringen gepland die alle drie een Fiat Ducato-chassis  zullen hebben. In 2016 zullen de campers eerst beschikbaar komen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. In 2017 is Nederland aan de beurt.

Malibu-iinterieur-ct

 

 

www.carthagocampers.com