Caravan Salon Düsseldorf: 26 augustus t/m 3 september 2017

weer nieuwe recordaantallen

CARAVAN SALON Düsseldorf, ’s werelds grootste beurs rondom de mobiele vrije tijd, komt wederom met nieuwe recordaantallen. Dankzij een extra hal is CARAVAN SALON DÜSSELDORF van 26 augustus tot en met 3 september 2017 groter dan ooit. In 13 hallen en op het buitenterrein van het beursterrein van Düsseldorf presenteren 600 internationale exposanten met in totaal 130 caravan- en campermerken hun aanbod; op ruim 214.000 vierkante meter worden meer dan 2.100 vrijetijdsvoertuigen gepresenteerd.

 
Caravan salon16_BL39737“CARAVAN SALON is voor bezoekers en exposanten hét hoogtepunt van het jaar en het onbetwiste presentatieplatform voor innovaties van de branche. De geweldige stemming binnen de kampeerbranche met een recordaantal nieuwe registraties en overschrijvingen van voertuigen naar nieuwe eigenaren zorgt ervoor dat we vol optimisme naar de komende editie van de beurs uitkijken,” zegt Stefan Koschke, projectleider van CARAVAN SALON.

 

Of het nu gaat om mini-caravans met slaapplekken en kookgelegenheid op weinig vierkante meters, of rollende luxe-mobielen – in Düsseldorf is alles te zien wat de markt te bieden heeft. Beproefde ontwerpen en voertuig-classics zijn net zo populair als de nieuwste modellen en lijnen voor het komende seizoen. Voor een budget vanaf 5.000 euro zijn er al kleine, eenvoudig uitgeruste mini-caravans te verkrijgen terwijl er voor op maat gemaakte luxueuze campers en caravans bijna geen budget-bovengrens lijkt te zijn.

 

Caravan_1CARAVAN SALON Düsseldorf zal haar positie als noviteitenshow met vele innovatieve producten en wereldpremières ook dit jaar weer onderstrepen. Op het gebied van campers en caravans heeft de trend voor meer comfort zich geconsolideerd; de meeste caravaning-fans willen graag dat hun vakantie met camper of caravans comfortabel en ongecompliceerd is.

 

 

Daarbij spelen naast het gebruik van moderne materialen vooral elektronische hulpmiddelen een grote rol. Via een centraal bedieningspaneel zijn vrijwel alle apparaten in het vrijetijdsvoertuig veilig en zonder moeite aan te sturen en kunnen de vulstanden van accu’s en watertanks veelal per app op de smartphone worden opgevraagd. Ook bij het inparkeren helpen elektronische tools met afstandsbediening, zoals de achteruitrijcamera en caravan-rangeersystemen die spierkracht vervangen.

Comfort en veiligheid

“De klanten wensen voertuigen die steeds beter en hoogwaardiger zijn uitgerust en zijn bereid om voor meer comfort en veiligheid een hogere prijs te betalen,” aldus Daniel Onggowinarso, directeur van de Caravaning Industrie Verband Deutschland e.V. (CIVD). Dit geldt ook voor het comfort tijdens het rijden. Het gaat hier net als in het personenautosegment om assistentiesystemen zoals spoorassistentie-systemen, hulpsystemen om in de bergen te rijden en distance control-systemen. Dat maakt de voertuigen niet alleen eenvoudiger te bedienen maar ook veiliger.
Individualiteit en zelfstandigheid zijn de kernelementen die caravaning definiëren. Dit zijn ook belangrijke items als het gaat om de vormgeving van vrijetijdsvoertuigen. Zo zijn steeds meer klanten geïnteresseerd in individuele uitrustingsmogelijkheden. De producenten komen hier met een steeds breder wordend productportfolio aan tegemoet. Nu al bieden seriemodellen een steeds grotere keuze aan ontwerpen, inrichtingsconcepten en uitrustingsmogelijkheden. Bij de bekleding en meubeldecors domineert het spel tussen lichte, heldere kleurnuances en donkere, chique ogende materialen.
Om ervoor te zorgen dat het voertuig ondanks de uitrustings-extra’s beweeglijk blijft, passen de producenten steeds vaker moderne lichte bouwwijzen toe. Zo worden er stevige honingraatpapierconstructies gebruikt in plaats van zware houten inbouwdelen en nieuwe lijmverbindingen in plaats van zware schroeven van metaal. Bovendien worden de afmetingen van de voertuigen steeds compacter. Sinds enkele jaren is vooral het segment van de uitgebouwde kampeerbusjes sterk groeiend, daar deze ondanks hun compactheid een volwaardige uitrusting bieden. In het afgelopen jaar vormde dit segment voor het eerst het grootste deel van de camperproductie.

CarSalon