Caravan van… Legostenen!

En alles 'werkt' in deze T@b...

WL-160115-040Legostenen worden doorgaans gebruikt voor het bouwen van van alles, maar met één gemeenschappelijk kenmerk: het is klein. Een klein huisje of kasteel, een kleine auto, een kleine trein en ga zo maar door. Maar met genoeg Legostenen kun je natuurlijk ook best iets op ware grootte nabouwen. Een caravan bijvoorbeeld, heeft men in Denemarken bedacht. Nou goed, er werd niet voor een grote Tabbert gekozen, maar een kleine T@b – waarvoor, ondanks de geringe omvang, toch ruim 215.000 Lego stenen noodzakelijk bleken.

WL-160115-044Een team van twaalf professionele ‘Lego-bouwers’ ontfermden zich over de T@b. Men had in totaal 1000 uur nodig om in twaalf weken de T@b te bouwen. Als beloning wordt deze prestatie opgenomen in het Guinness boek met wereldrecords. De Lego-T@b is 2,20 meter hoog en 3,60 meter lang. De T@b bestaat niet alleen uit het uiterlijk, maar ook binnen ziet het er geweldig uit. Verlichting, koelkast, kooktoestel, zithoek en een gootsteen met echt stromend water (!): het is er allemaal! Leuk toch?

Ik zag deze ‘Legovan’ op de CMT Vakantiebeurs in Stuttgart. Wie weet komt de Lego-T@b ook naar de komende Kampeer en Caravanbeurs in Utrecht. Maar zekerheid daarover bestaat nog niet.

WL-160115-041

Tags: ,