Campings in Thüringen

Ook bij bekende steden

2018-03-14_142458Thüringen is eigenlijk Duitsland in het klein. Deze groene deelstaat staat vooral bekend om de culturele, filosofische, religieuze en historische bezienswaardigheden. De plaatsen Weimar, Erfurt, Eisenach, Gotha en Jena bezitten veel stedenschoon en zijn het bezoeken zeker waard.

 

De dichters Goethe en Schiller voelden zich hier thuis en vertrouwden hier hun gevoelens toe aan het papier. Deze regio in Duitsland waar Luther en Bach ooit woonden heeft naast veel cultuur en historie ook veel te bieden aan natuurliefhebbers. Thüringen is wandelen door de romantiek, genieten van burchten en kastelen en het heeft een aantal bijzondere natuurparken waar eeuwen oude bossen te vinden zijn. Het wordt niet voor niets het groene hart van Duitsland genoemd. Veelzijdig is Thüringen dus zeker te noemen en al dit moois is binnen een dag reizen – met de caravan – vanuit Nederland te bereiken.

Wij verzamelden een aantal campings in Thüringen:2018-03-14_143326

De kleine camping Schloß Roßdorf – in 2013 aangelegd – maakt onderdeel uit van het gelijknamige waterslot. Campings in Thüringen met Nederlandse leiding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Palumpaland – vlakbij Nationaal Park Hainich – plekken voor tenten en campers, ook bungalows op terrein.
  • Camping Erfurt am See – vlakbij de hoofdstad Erfurt – plekken voor tenten en campers.
  • Camping Schloß Roßdorf – deze camping wordt gerund door een Nederlands stel. Vlakbij de Stockborn Ranch en Hotel Zur Grünen Kutte. Prachtige plek voor wandeltochten en paardrijden. Het Rhöngebied is erg geschikt voor families.
  • Camping Bergwiese Thüringen – dit is de perfecte uitvalsbasis voor het ondtekken van het Eichsfeld natuurgebied. Plekken voor tenten en campers. Mooi startpunt voor fietstochten en in de buurt van de plaatsen Heilbad, Heiligenstadt en Leinefelde.
  • Camping Bergsee Ratscher – gelegen in het Thuringen Woud, perfect plek om van de natuur te genieten. De camping ligt direct aan het meer. Plekken voor tenten en campers. De website is heel ouderwets.
  • Camping Stausee Hohenfelden – relatief grote camping, vlakbij Erfurt.
  • Jenacamping – vlakbij de stad Jena. Goede plek om te wandelen en de stad te ontdekken. Plekken voor tenten en campers.