Camping Eichenwald: midden in natuurmonument

Prachtige locatie voor kleurrijke herfst

Camping Eichenwald in het Oostenrijkse Stamms is een terrassenterrein. Zo aangelegd dat je altijd zicht hebt op de bergen in het noorden en er nooit een ander kampeermiddel je uitzicht belemmert. Het echtpaar Bruno en Klara Zoller bestiert de camping al dertig jaar, en met hart en ziel. Bruno Zoller is een heuse ambassadeur voor Tirol, met smakelijke verhalen hoe het was én is. Het eikenbos van het terrein is een natuurmonument: het bestaat uit 400 tot 700 jaar oude eiken. Aan schaduw dus geen gebrek. Op een lichter deel van het terrein groeien inheemse boomsoorten en er is ook nog een mediterraan deel. In het wildpark erbij lopen damherten. Wat zal het hier in de herfst mooi zijn!

WL-150621-364

© WillemLaros Altijd zicht op de bergen, waar je ook staat.

Skischans voor trainingsdoeleinden

Bij de camping is een skischans voor trainingsdoeleinden: “Menige springer is hier zijn of haar carrière begonnen”, vertelt Zoller. Die ons daarna meeneemt naar de schitterende Stift Stams voor een kort orgelconcert op het fraaie Chororgel van Andreas Jäger uit 1757. Heerlijk, net als de lunch daarna in het restaurant (de Wintergarten) bij de Stifft.

Wandeling in de bergen

Bruno neemt in de zomer zijn gasten graag mee voor een wandeling in de bergen. Met de fiets ben je vanaf de camping binnen een uur in Innsbruck. Campingbaas Bruno Zoller houdt erg veel van zijn Tirol: “We hebben hier ook nooit slecht weer. Want we hebben skiweer in de winter, zwemweer in de zomer, wandelweer het hele jaar door en af en toe cultureel weer.” In het restaurant van de camping kun je smakelijk eten: daar zorgt Klara wel voor.

Camping Eichenwald

Camping Eichenwald (op 670 meter), Schiessstandweg 10,  A-6422 Stams, www.camping-eichenwald.at

© WillemLaros De schitterende Stifft Stams is op loopafstand.

WL-150621-358

© WillemLaros Damherten in het wildparkje bij camping Eichenwald.