Camper huren zo gek nog niet

Lekker zorgeloos op pad met een huurcamper

De camper mag zich verheugen op een warme belangstelling. Het aantal campers in ons land loopt richting de 100.000 en is daarmee in vrij korte tijd verdubbeld. Bij de Viva Kamperen dealers kunt u ook terecht voor het huren van een camper. En dat is helemaal zo gek nog niet.

Veranderde wensen

sun_lido_alcoven-300x146Waren het vroeger met name senioren die een camper kwamen huren, inmiddels heeft deze groep er een gekocht. De gemiddelde leeftijd van de huurders is daardoor omlaag gegaan. Niet iedereen krijgt de camper van zijn ouders mee. Dan is huren vaak een optie, al dan niet om te kijken of een eigen camper zou bevallen. Wat ook opvalt is dat een huurcamper als het even kan zo luxe mogelijk moet zijn. Waren mensen voorheen nog op zoek naar de wat oudere huurcamper die voor een lagere prijs een week meegenomen kon worden, de zogenaamde Budgetcampers, die tijd is voorbij. Het moet nieuw zijn en het kan niet vol genoeg met opties en accessoires. Alles wat men thuis heeft moet eigenlijk ook in de huurcamper zitten. Een andere logische verschuiving heeft te maken met de indeling. Senioren wilden graag éénpersoonsbedden achterin. De jongere huurder wil een ruime garage onder het bed. Want dan kan de fiets, scooter of de boot mee. Er is ook een groep sportievelingen die de camper niet verwarren met een hotelsuite. Die groep kiest doorgaans voor een buscamper met vast bed achterin.

Waarom huren?

semigeintegreerd1Meest gehoorde reden: een camper is duur en je gebruikt hem maar een paar weken per jaar. De motorrijtuigenbelasting (mrb) is weliswaar voor kampeerauto’s het kwarttarief, maar een 1000 euro per jaar is het al snel. Reken daar de verzekering, het onderhoud, de afschrijving en de stalling bij en huren is zo gek nog niet. Je zou zomaar eens geld over kunnen houden dat op een terras of in een restaurant onderweg goed van pas kan komen. Daarnaast kan het zijn dat u niet weet welke camper het beste bij u past. Is dat een integraal, of is een alkoof toch handiger. Misschien is een buscamper wel ideaal, maar is die wel ruim genoeg? Op dat soort vragen geeft het eerst huren van een camper ook antwoord. Je weet dan in ieder geval zeker wat je wel en wat je niet wilt. En dan is er natuurlijk ook het gemak. Nergens omkijken naar, hoe fijn is dat? Je haalt je camper op, die is tip top in orde en klaar voor vertrek. Je gooit er thuis al je spullen in en de vakantie kan beginnen. En dat is al op het moment dat je thuis voor de deur instapt en de camperdeur dichtdoet.

Duidelijke voorwaarden

Huurpijzen zijn veelal afhankelijk van de periode waarin u wenst te huren. Ook bij het huren van een camper is er sprake van een hoog- en een laagseizoen. Vaak is er ook een middenseizoen en gelden er voor de verschillende perioden drie verschillende prijzen. Globaal is de indeling alsvolgt: laagseizoen van november tot en met maart, middenseizoen van april tot en met juni en dan weer september tot en met oktober. Hoogseizoen en het duurst zijn de maanden juli en augustus. Hoewel prijzen per dealer kunnen verschillen kost een buscamper in het laagseizoen rond de 600 tot 700 euro per week. Voor een alkoof of halfintegraal liggen de prijzen vanaf zo’n 750 euro per week. Het aantal personen dat meegaat zal vaak de modelkeuze bepalen. Er is verder altijd sprake van een eigen risico, al is dit vaak af te kopen. Ook vraagt men begrijpelijkerwijs een borg voor vertrek. Alle voorwaarden zijn duidelijk vooraf door te nemen, er worden duidelijke afspraken gemaakt en er zijn daardoor geen verrassingen achteraf. Er zijn ook dealers waar u per dag kunt huren. Welke camper en waarom kan voor iedereen verschillen, maar bij de Viva Kamperen-dealer huurt u altijd goed.

sun_flexo_van-300x146

Tags: