KCK december2017 / januari 2018

Met de genomineerde Campings van het Jaar

In de jongste KCK wordt alweer voorzichtig vooruit gekeken naar de lente. Maar het meest opmerkelijke is wellicht het voorwoord van Liza Schreurs, eindredacteur van de KCK. Zij werkt al jaren voor deze uitgave maar had nog nooit een meter met een caravan achter de auto gereden. Toch een beetje als een redacteur van een bierblad die alleen wijn lust… De hoofdmoot van dit nummer gaat over elektrisch rijden. Wat is deLees meer»

Campinglife magazine: ‘Kamperen anno 2018′

Veel gadgets en mooie kampeerbestemmingen

Het jaarwisselingsnummer van Campinglife kijkt vooruit naar de Caravana, besteedt aandacht aan winteractiviteiten in eigen land en reist naar de Duitse Donau, het Deense Funen en het Italiaanse Pugia. Genoeg inspiratie dus voor het komende kampeerseizoen. Er komen enkele campings in Beieren voorbij, waaronder een interessante stadscamping in Nürnberg. Op slechts 5 km van het historische centrum! Apart aandacht is er verder voor de steeds populairdere minicaravan (‘teardrops’). Ze zijn erg leukLees meer»

NCC werkt aan toekomst

Nieuw meerjarenplan in aantocht

Het clubblad van de NCC besteedt traditiegetrouw veel aandacht aan de diverse clubactiviteiten – die overigens het hele jaar doorgaan. Wat denk je van een winters weekend vanaf het NCC-terrein in Zeewolde? Met wandelen, schaatsen en erwtensoep. Maar een aanhoudend punt van zorg bij de Nederlandse Caravan Club is de terugloop van leden en het ontbreken van voldoende vrijwilligerskader. Het meerjarenplan dat de vereniging voorbereidt gaat vooral hierover. De NCC is eenLees meer»

Autoweek | Campers met multitest halfintegralen

Plus overzicht 2018-nieuws

Autoweek is zojuist verschenen met een special, geheel gewijd aan campers. Een groot deel van de inhoud is afkomstig van het Duitse zusterblad Autobild Reisemobil, maar daarnaast zijn er ook Nederlandse pagina’s aan toegevoegd. Met onder meer het nieuws voor 2018, leuke hebbedingen voor onderweg en op de camping en enkele portretten van ‘camperstellen’. In de multitest van halfintegralen komen vijf populaire merken aan bod. Verder is er een uitgebreide camperbandentest (215/70R15: maarLees meer»

KCK oktober

Met de nieuwste caravans en campers

De Kampeer & Caravan Kampioen van oktober bevat natuurlijk veel nieuws – vouwwagens, caravans en campers – voor het modeljaar 2018. We staan immers ook aan de vooravond van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs van 11 t/m 15 oktober aanstaande.  Maar in dit 148 pagina’s dikke nummer staat nog veel meer. Zoals een test met Japanse trekauto’s met een éénliter motor. Verder kennismakingen met heel veel caravans , negen in totaal. De toeristischeLees meer»