Dethleffs Coco: prototype lichtgewicht caravan

Licht, multifunctioneel en mooi

Op de CaravanSalon Düsseldorf konden we ‘hem’ voor het eerst zien: de Dethleffs Coco. Na een ontwikkelingstraject van twee jaar werd de opmerkelijke caravan nu gepresenteerd. Met een gewicht van slechts 638 kg schoon aan de haak. Bij het ontwikkelen is vooral op drie zaken gelet: gewicht, praktisch nut en design. De vorm van de caravan, waarin alle op dit moment aanwezige kennis over ‘licht bouwen’ in de Erwin Hymer Group isLees meer»

Caravan Salon Düsseldorf: 26 augustus t/m 3 september 2017

weer nieuwe recordaantallen

CARAVAN SALON Düsseldorf, ’s werelds grootste beurs rondom de mobiele vrije tijd, komt wederom met nieuwe recordaantallen. Dankzij een extra hal is CARAVAN SALON DÜSSELDORF van 26 augustus tot en met 3 september 2017 groter dan ooit. In 13 hallen en op het buitenterrein van het beursterrein van Düsseldorf presenteren 600 internationale exposanten met in totaal 130 caravan- en campermerken hun aanbod; op ruim 214.000 vierkante meter worden meer dan 2.100 vrijetijdsvoertuigen gepresenteerd.   “CARAVAN SALON is voor bezoekersLees meer»

Truma verlengt airco-actie

Met dank aan de warmte: tot 31 oktober

Hittegolf, vooral in Zuid-Europa – de zomer is vol overtuiging van start gegaan! Dan is airconditioning in de camper of caravan goud waard. Die zorgt ook bij hete temperaturen voor een aangenaam binnenklimaat. Daarom verlengt Truma, in samenwerking met de Truma Partners, de airco-verkoopactie. Klanten profiteren nog tot en met 31 oktober 2017 van een lage prijs op een Truma-airconditioning. Ook zijn aantrekkelijke premiums verkrijgbaar.   Actiepakket ‘Cool + smart’ Wie een Truma Aventa of Saphir-airco inLees meer»

Innovatieprijs voor Truma

Al voor de derde keer

Al voor de derde keer behoort Truma tot de innovatieleiders van de Duitse middenstand. Het familiebedrijf uit Putzbrunn heeft op 23 juni 2017 de innovatieprijs ‘TOP 100’ gewonnen. De gerenommeerde prijs waardeert bedrijven uit de middenstand die uitblinken door hun innovatiekracht en levensvatbaarheid. Truma overtuigde de jury vooral door de consequente oriëntatie richting industrie 4.0.   „We ontwikkelen ons momenteel van fabrikant naar digitale systeemaanbieder. Daartoe behoren niet alleen nieuwe producten zoalsLees meer»

In welke vakantielanden kan ik het kraanwater drinken?

Denk aan het milieu en je portemonnee

Kun je op je vakantiebestemming het water nu wel of niet uit de kraan drinken? Op die vraag geeft de website www.waterinhetbuitenland.nl van drinkwaterbedrijf Vitens antwoord.   Vrijwel alle Nederlanders drinken thuis water uit de kraan, maar op vakantie wordt dit een stuk minder gedaan. Meer dan de helft geeft aan zelden of nooit kraanwater op vakantie te drinken, ongeacht waar ze naar toe gaan. En dat is zonde, want er zijnLees meer»