Actie: Truma LevelControl Set geprolongeerd

Voordeelprijs tot 30 april 2018

Truma verlengt in samenwerking met de vakhandel de aantrekkelijke aanbieding van de LevelControl Set tot 30 april 2018. Deze bevat de Truma LevelControl en de Truma iNet Box voor een voordeelprijs van 299,00 euro. Het tarterspakket is perfect voor reizigers die belangstelling hebben voor de LevelControl, maar nog geen iNet Box in de camper of caravan hebben.   Gasvoorraad altijd onder controle De twee producten samen maken het mogelijk om gemakkelijk en nauwkeurig de gasvoorraadLees meer»

Onze cadeautips voor december

13 cadeautips van € 3,50 tot € 29,95

December is natuurlijk de cadeautjesmaand bij uitstek! Het is natuurlijk erg leuk om cadeautjes te geven, maar een leuk en origineel cadeautje uitzoeken kan nog best lastig zijn. Bij Viva Kamperen maken we het je een stukje makkelijker. We hebben de 13 leukste cadeautips op een rijtje gezet. Niet alleen voor èchte kampeerders.   Bo-Camp Urban Outdoor Percolator 6 cups Een kop koffie smaakt overal en altijd! Met deze percolator kan erLees meer»

Wat is het bekendste kerstlied?

De ontstaansgeschiedenis van het bekendste kerstlied

Het van origine Duitstalige kerstlied is in 140 talen vertaald en wordt over de hele wereld gezongen. De schrijver is Joseph Mohr en de componist heet Franz Gruber. Rara welk kerstlied zoeken wij? Tijdens onze laatste wintervakantie met de caravan in Mauterndorf kwamen we op een dag in Mariapfarr, het dorpje waar meer 200 jaar geleden één van de bekendste kerstliederen ter wereld werd geschreven. “Stille nacht, heilige nacht”.

9 authentieke kerstmarkten in Nedersaksen (Duitsland)

Pak ook in december de caravan of camper!

De steden Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel zijn stuk voor stuk gezellige steden met een middeleeuwse sfeer – een ideaal decor voor bijzonder sfeervolle kerstmarkten.   Zo presenteren en verkopen sierkunstenaars in de universiteitsstad Göttingen niet alleen glaskunst, houten beeldjes, kaarsen en aardewerk maar zijn ze ook tijdens hun werk te bewonderen. Behalve warme punch en glühwein is er in Göttingen ook ‘Glühbier’, een lokale specialiteit. Bijzonder in Göttingen is deLees meer»

WINTERSE SFEREN IN VALSUGANA

Een witte laag sneeuw bedekt te toppen, de geur van Glühwijn prikkelt in je neus....

De zomer van 2017 was prachtig en de herfst mogelijk nog mooier met het fraaie weer en de gekleurde bladeren. En nu plots, bijna als verrassing, wordt het koud, valt de sneeuw en beseffen we ons dat het bijna winter is, dat de feestdagen voor de deur staan. De kerstmarkten zijn inmiddels opgebouwd en in Pergine Valsugana kun je wandelen langs talrijke kraampjes, muziek luisteren, lekkernijen proeven.   Krampus Bovendien komen hierLees meer»