App voor tekenbeet

Snel herkennen, tijdig actie ondernemen

RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, heeft een app voor de telefoon ontwikkeld over de tekenbeet. Er is een versie voor Android en één voor Apple. De app is gratis en je kunt hiermee meteen en overal, ook zonder internetverbinding, opzoeken hoe teken eruit zien en hoe je een teek snel en correct moet verwijderen. En dat is belangrijk. Eén op de vijf teken is namelijk besmet en kan de ziekteLees meer»

Actief in de Algarve

Nature Week: de buitenlucht staat centraal van 13 - 22 april

Natuurlijk is de Algarve (Portugal) dé plek voor een strandvakantie, maar waarom niet eens wat actiever en het praia verruilen voor een paraglide- of paardrijavontuur, walvisspottour of wandeling, kitesurf- of klimles? De Algarve Nature Week is het uitgelezen moment om ook de rest van de adembenemende natuur eens te verkennen. Van 13 t/m 22 april staat de Zuid-Portugese regio compleet in het teken van actie in de buitenlucht. De Algarve Nature WeekLees meer»

De beste campings voor campers in Italië

Family Wellness Camping al Sole winnaar

Het KoobCamp-netwerk heeft in samenwerking met CamperOnline de beste campings voor campers in Italië geselecteerd. De tien beste Italiaanse campings voor camperaars kregen allemaal het Certificaat van Uitmuntendheid 2018.   Beste Italiaanse camping voor campers in Italië De KoobCamp Certificaten van Uitmuntendheid 2018 zijn uitgereikt aan de 10 beste campercampings van 2018. De Family Wellness Camping al Sole in Ledro (TN), in Trentino-Alto Adige in Noord-Italië, werd door camperaars geselecteerd als de beste ItaliaanseLees meer»

Lahntal in Duitsland: van Rothaar tot Lahnstein

Boeiend wandel- en fietsgebied

Het Lahntal presenteert zich het komende seizoen met een nieuw design. De fantastische combinatie van actief bezig zijn in een rivieren- en middelgebergtelandschap, het beleven van de natuur en een reeks zeer levendige en cultuurrijke steden en dorpen komt tot uiting in het nieuwe logo en moet mensen zin geven om in het Lahntal te gaan wandelen, fietsen en kanoën.     Beginnend in het Rothaargebergte bij Siegen volgt de Lahn zijnLees meer»

ACSI biedt ‘legitimatiebewijs’ voor camping

Kaart met korting en andere voordelen

Geef jij ook liever niet je legitimatiebewijs aan een ander en houd je deze bij voorkeur veilig in je zak? Dat kan met ACSI Club ID. Dit handige pasje zorgt ervoor dat je jouw paspoort of identiteitsbewijs niet meer hoeft af te geven bij de receptie van de camping. Dit zijn alle voordelen: Vervangend legitimatiebewijs, geldig op bijna 9.000 campings Speciale korting op ACSI-producten Automatisch WA/BA-verzekerd op de camping Je betaalt voorLees meer»