Schladming-Dachstein in de zomer

Veelzijdige vakantieregio

Het vizier van Viva Kamperen is dit zomerseizoen voor een groot deel op de Alpen gericht. Zo staat het jaarlijkse magazine van Viva Kamperen volledig in het teken van de Alpen en gaan wij ook regelmatig zelf op pad om de mooiste, avontuurlijkste, gezelligste en meest verrassende plekjes in de Alpen te tonen. Wij vinden immers dat het gebergte vaak onderbelicht is, als het gaat om de keuze voor de zomervakantie. Maar hoe leuk isLees meer»

In welke vakantielanden kan ik het kraanwater drinken?

Denk aan het milieu en je portemonnee

Kun je op je vakantiebestemming het water nu wel of niet uit de kraan drinken? Op die vraag geeft de website www.waterinhetbuitenland.nl van drinkwaterbedrijf Vitens antwoord.   Vrijwel alle Nederlanders drinken thuis water uit de kraan, maar op vakantie wordt dit een stuk minder gedaan. Meer dan de helft geeft aan zelden of nooit kraanwater op vakantie te drinken, ongeacht waar ze naar toe gaan. En dat is zonde, want er zijnLees meer»

Kamperen bij Ardoer

Mooie campings in (bijna) het hele land

Nog even en de dagen worden weer langer en de temperaturen gaan weer stijgen, tijd om je te verheugen op je vakantie! Trek er op uit naar de mooiste regio’s van Nederland. Drenthe, Gelderland, Noord-Holland, Overijssel en Zeeland hebben je veel te bieden! Of je nu een camping met zwembad, aan het strand of in het bos zoekt, bij Ardoer ben je aan het juiste adres.    De kinderen zijn vrij en het lekkere weer komt erLees meer»

Landvergnügen: Gratis kamperen bij de boer in Duitsland

Voor een unieke kampeerervaring

Landvergnügen uitleggen vergt iets meer dan één zin. Het is bedacht door de Duitser Ole Schnack en drie jaar geleden geïntroduceerd. Intussen zijn er, verspreid over heel Duitsland, ruim 540 boeren die één tot maximaal drie ‘kampeerplekken’ aanbieden. Kampeerplekken tussen aanhalingstekens, want het zijn geen minicampings zoals wij dat in ons land en ook wel in Duitsland kennen.   Nee, het zijn boeren die een erf hebben en die anderen graag een etmaalLees meer»

Winterkamperen in Thüringen

Duitse wintercampings heten u welkom

Bij winterkamperen denken we in de eerste plaats aan Oostenrijk, Frankrijk, Noord-Italië en misschien ook wel Zwitserland. Duitsland dringt zich niet zo snel op, hoewel er in Beieren natuurlijk ook enkele prima wintercampings zijn.       Maar ook Thüringen heeft wintercampings! Niet direct om suizende skiafdalingen te gaan maken maar wel om te wandelen, te sneeuwschoenwandelen, te langlaufen en om van cultuur te genieten. Toch wel verrassend, vind ik. Volgend jaarLees meer»