Hendrick Hamel: nooit van gehoord?

Mooie camperplek bij Gorinchem

Bij een bezoek aan Gorinchem kun je nauwelijks om Hendrick Hamel heen. Niet de bekendste Nederlander, maar wel de bekendste Nederlander in Korea. Dat zit zo. Hamel werd in 1630 in Gorinchem geboren. Als twintigjarige trad hij in dienst van de V.O.C., uiteindelijk als boekhouder en dat was een officiersfunctie in die tijd. Met aanzien dus!         In 1653 werd de ‘Sperwer’, waar Hamel toen aan boord was, getroffenLees meer»

Op zoek naar Friese terpen

Terpen, dorpen en kerken

Het landschap langs de Friese kust is heel bijzonder door de aanwezigheid van terpen. Verhogingen tussen de twee en zeven meter, ooit door mensenhanden aangebracht om droge voeten te houden. Want het zeewater kwam nogal eens dichterbij dan gewenst. De heuvels werden voortdurend opgehoogd met klei, mest en huishoudelijk afval. Een letterlijk ‘hoogtepunt’ is de terp van Hegebeintum, die bijna negen meter hoog is. Terpen zijn oud: denk aan de jaren 800-1000Lees meer»

Thetford kiest voor geconcentreerde vloeistof

Ruimtebesparend en lichter

Alle eigenaren van een caravan of camper met een toilet kennen het: Aqua Kem, de vloeistof waarmee je vieze geuren uit het mobiele toilet tegengaat. Thetford is een Amerikaans bedrijf, de Europese hoofdvestiging staat in Nederland (Etten-Leur). Dit jaar bestaat het product Aqua Kem 50 jaar. Een mooi moment om een nieuw product te introduceren: Aqua Kem geconcentreerd. In twee ‘geuren’: Blue en Blue Lavendel.     De bestaande fles van 2 liter heeftLees meer»

Alpine met groot scherm en camperinfo

Geen aanpassing dashboard nodig

Alpine levert speciaal voor campers een navigatiesysteem met een 23 cm groot scherm, grote bedieningsknoppen en een briljant scherp beeld. De X902D-DU is ontworpen voor de Fiat Ducato 3 (vanaf type 250/251 modeljaar 2006), Citroen Jumper 2 en de Peugeot Boxer 2. (Binnenkort ook voor Iveco Daily, Mercedes Sprinter en Mercedes Vito). De installatie is eenvoudig en vereist geen wijziging aan het dashboard. Aan boord kaarten van 48 landen (TomTom kaarten), relevanteLees meer»

Truma verlengt airco-actie

Met dank aan de warmte: tot 31 oktober

Hittegolf, vooral in Zuid-Europa – de zomer is vol overtuiging van start gegaan! Dan is airconditioning in de camper of caravan goud waard. Die zorgt ook bij hete temperaturen voor een aangenaam binnenklimaat. Daarom verlengt Truma, in samenwerking met de Truma Partners, de airco-verkoopactie. Klanten profiteren nog tot en met 31 oktober 2017 van een lage prijs op een Truma-airconditioning. Ook zijn aantrekkelijke premiums verkrijgbaar.   Actiepakket ‘Cool + smart’ Wie een Truma Aventa of Saphir-airco inLees meer»