Mobiele projector: leuk voor onderweg

Sony introduceert draadloos projecteren

Je vakantiefoto’s groter zien: dat kan met de nieuwe draagbare projector van Sony. Het Japanse merk introduceert namelijk dit voorjaar een kleine maar krachtige draagbare projector. De MP-CD1 weegt slechts 280 gram en is zo groot als een handpalm. Dit veelzijdige model projecteert op ieder oppervlak tot 120 inch vanaf ongeveer 3.5 meter. De MP-CD1  produceert amper geluid en is daardoor ideaal voor op reis of een spontane filmavond op de camping. Dankzij een opstarttijd van slechts vijfLees meer»

Keukenhof en Kamperen

Romantiek in boemen

Het Keukenhofthema voor 2018 is “Romantiek in Bloemen”. Romantiek en bloemen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het historisch lentepark is midden in de Romantiek ontworpen (1857) als siertuin voor Kasteel Keukenhof. In het romantische bloemenmozaïek zijn 50.000 bollen in twee lagen geplant. Daarnaast zijn de bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen geheel in het teken van Romantiek.   Ook is een van de inspiratietuinen aan het thema gewijd en wordt erLees meer»

Nederland: 35.000 km fietspad

De mooiste fietsroutes

Krijg je helemaal zin om zelf met de (elektrische) fiets en je fototoestel er op uit te trekken? Nederland telt zo’n 35.000 kilometer aan fietspad. Maar wat zijn nu mooie routes om te fietsen? En doe je dat het liefst met een gewone fiets of toch met de populaire e-bike? Met een klein beetje hulp van de Zoom.nl-redactie – dit is een veelgelezen fototijdschrift – heeft Kieskeurig een special gemaakt die helemaalLees meer»

Fotografeer ook eens met lange sluitertijd

Statief onontbeerlijk

Tijdens de wintersport even genoeg van skiën, snowboarden en andere snelle activiteiten? Dan wordt het voor de fotografieliefhebber tijd om het eens wat langzamer te doen. Een foto met een lange sluitertijd – zoals hier met zes volle seconden. Vooral bij stromend water levert dat fraaie resultaten op – al zijn er ook mensen die dit helemaal niet mooi vinden.     Achter de (winter)camping Reiterhof in Hopfgarten im Brixental (Oostenrijk) looptLees meer»

Papiliorama: fraaie vlindertuin in Zwitserland

Het hele jaar geopend

Niet eens zo ver ten westen van Bern ligt Kerzers, het dorp in Zwitserland met een prachtige vlindertuin. Daarnaast zijn er een groot nachtdierenverblijf en klimmen er aapjes in ruime verblijven. Als het eens een dagje wat minder weer is in Zwitserland dan is dat een geweldig leuke bestemming. Wij keken er deze winter rond: van minus 10 graden buiten en een dikke laag sneeuw kwamen we ineens terecht in tropische temperaturen.Lees meer»