Papiliorama: fraaie vlindertuin in Zwitserland

Het hele jaar geopend

Niet eens zo ver ten westen van Bern ligt Kerzers, het dorp in Zwitserland met een prachtige vlindertuin. Daarnaast zijn er een groot nachtdierenverblijf en klimmen er aapjes in ruime verblijven. Als het eens een dagje wat minder weer is in Zwitserland dan is dat een geweldig leuke bestemming. Wij keken er deze winter rond: van minus 10 graden buiten en een dikke laag sneeuw kwamen we ineens terecht in tropische temperaturen.Lees meer»

Prijswinnaar fotowedstrijd op stap

Dagje Rotterdam onder stralende omstandigheden

In het eerste nummer van het Viva magazine was een fotowedstrijd opgenomen met als thema: Kamperen in Nederland. In het nieuwe nummer, dat in het voorjaar verschijnt, is opnieuw een fotowedstrijd opgenomen, met nu als thema Kamperen in de Alpen. Er zijn met deze jaarlijkse fotowedstrijd diverse prijzen te winnen. De prijswinnaars gaan daarnaast een dag op stap met ‘onze’ reisfotograaf Willem D A Laros.   Van de drie prijswinnaars in deLees meer»

Fujifilm introduceert camera voor buitenactiviteiten

Voor fotografie en film

Fujifilm introduceert de FUJIFILM FinePix XP120. De nieuwe FUJIFILM FinePix XP120 is een compacte en lichte (ruim 200 gram) camera die uitstekend geschikt is voor diverse buitensportactiviteiten of andere vrijetijdsbestedingen, zoals uiteraard (kampeer)vakanties. Een camera die zich graag blootstelt aan de elementen van de natuur. Zo is de FUJIFILM FinePix XP120 waterdicht tot een diepte van twintig meter en valbestendig tot een hoogte van 1.75 meter. De stoere FinePix XP120 vreest ook de kouLees meer»

[FOTOreportage] Herfst: een geweldig kampeerseizoen!

Rust, ruimte, natuur...

Veel mensen parkeren hun caravan al voor de herfstvakantie definitief in de winterstalling. Wat jammer toch: de herfst is een prachtig seizoen om nog even een weekje van de natuur te genieten. In een van onze buurlanden, maar waarom niet in eigen land? We hebben zoveel mooie bossen binnen onze grenzen. Want ja, in de bossen, daar is het in de herfst op z’n mooist. De bladeren die alle kleuren aannemen, vanLees meer»

Herfst: paddenstoelen en kleuren fotograferen!

Tips voor de beste resultaten

De herfst. De één wordt er wat neerslachtig van, de ander vindt het elk jaar weer het mooiste seizoen dat er is. Of je doet net als Viva kamperen: je geniet gewoon van het mooie dat elk seizoen te bieden heeft! In de herfst gaan we naar buiten om de kleuren te bewonderen die de natuur ons in dit seizoen voortovert. Wat een schakeringen in groen, geel, rood, bruin als we naarLees meer»