Het is lente in Trentino!

Eerste fruitbomen binnenkort in bloei

Na een lange periode van korte en koude dagen, is nu eindelijk de lente aangebroken. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en de bloei van fruitbomen en bloemen kondigen de lente aan in de valleien en bergen van Trentino. De eerste tekenen van de intrede van de lente zijn te zien in de valleien van Trentino waar in april op 500 meter hoogte de eerste fruitbomen in bloei komen te staan.  Lees meer»

Nausicaa in Boulogne-sur-Mer breidt uit

Eén van de grootste aquaria ter wereld

In 2018 breidt Nausicaa uit en vanaf de heropening in februari 2018 kun je Nausicaa binnengaan via de grote trap en de nieuwe ontvangsthal aan de kant van de tuinen. De eerste vier weken van dit jaar heeft het personeel van Nausicaa de grote winterschoonmaak uitgevoerd. Dit jaar heeft het Zeecentrum bij de heropening een echte metamorfose ondergaan. Half mei 2018 kunnen de liefhebbers van de zee in Boulogne-sur-Mer terecht voor een van deLees meer»

Antwerpen is ‘uit de kunst’

Kampeer in België of Brabant

Antwerpen is voor iedere bezoeker het ontdekken waard, maar vooral kunstliefhebbers en modefanaten worden naar de stad getrokken. De lange historie in de kunst, mode en diamantindustrie hebben geresulteerd in een bruisende, trendy stad waar iedere ambachtsman zijn vak verstaat. Van 2018 tot en met 2020 vindt in Vlaanderen een reeks activiteiten en evenementen plaats om bezoekers van over de hele wereld het beste van Vlaanderen te laten zien. Hier maken zijLees meer»

25 jaar ondergronds museum Museonder

Op stap met natuurgids

Van boomwortels tot zwerfkeien en van dassenburcht tot mammoetkies: de wereld onder je voeten ontdekken, dat kan in het Museonder. Dit ondergrondse museum in het hart van Het Nationale Park De Hoge Veluwe werd op 9 maart 1993 geopend door wijlen Z.K.H. prins Claus, en bestaat in 2018 dus 25 jaar. De permanente expositie in het Museonder werd 25 jaar geleden omschreven als “speelse informatie over de geologische processen tijdens en naLees meer»

E-bike Xperience in de Jaarbeurs Utrecht

2 t/m 4 maart 2018

De zoektocht naar een e-bike begint op E-bike Xperience, van 2 t/m 4 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. Op E-bike Xperience zijn honderden modellen e-bikes van meer dan 60 merken beschikbaar voor een testrit op het langste indoor testparcours van de Benelux. Hellingen, een schelpen- en zandpad, asfalt en klinkers zijn allemaal onderdeel van het parcours. De kans om in een dag, onder een dak de keuze te maken voor eenLees meer»