Troyes: meer dan een overnachtingsadres

Op loopafstand oude centrum

Troyes (Frankrijk) ligt voor de Nederlanders halverwege de route naar het zuiden. Veel vakantiegangers gebruiken Troyes dan ook als overnachtingsadres of rijden er helemaal straal voorbij. De stad verdient het echter om enkele dagen langer te verblijven.   Troyes De stad Troyes telt zo’n 60.000 inwoners. Het oude centrum staat vol vakwerkhuizen (ruim 400 middeleeuwse gevels) en prachtige kerken. Daarnaast aan terrasjes geen gebrek. “Het is de meest onderschatte stad van Frankrijk”,Lees meer»

Filevrije Alpen route

Alternatieve route via de Felbertauerntunnel

Voor de mensen die via de Alpen naar het zuiden willen is dit wellicht nog een goede tip. De Brennerpas en de Tauerntunnel geven nogal eens een opstopping. Zelf heb ik wel eens enkele uren over de Brenner gedaan. En dan nog niet eens met een caravan aan de auto.  Niet op zaterdag reizen – dat helpt al heel wat. Er is nog een andere Alpen route mogelijk. Als alternatief  is erLees meer»

Gemeentecamping in Troyes: gunstig gelegen

Prima 'overnachtingscamping' maar ook méér

Troyes in Frankrijk was altijd in de eerste plaats een studentenstad. Maar meer en meer ontdekt men ook het toerisme als een interessante bron van inkomsten. De Camping Municipal de Troyes is intussen niet alleen maar een gemeentecamping, er is ook een commerciële partij bij betrokken. De camping ligt ideaal voor Nederlanders (en Engelsen) op weg naar of terugkomend van het Franse zuiden.   Naast een doorgangs- of overnachtingscamping is het terreinLees meer»

Wie zijn de leukste buren van de camping?

Groot onderzoek met opmerkelijke resultaten

Duitsers zijn de meest geliefde buren van de camping. Dit blijkt uit het vorig jaar gehouden Europees Campingonderzoek van Vacanceselect. Bijna één vijfde (19%) van zo’n tweeduizend respondenten uit geheel Europa wijst hen aan als meest prettige naburige campinggast, nipt gevolgd door de Nederlanders (18%).    Nederlanders zijn de Engelsen het meest welgezind op de camping. Maar liefst een kwart van de Engelsen ziet graag een ‘Dutchman’ in hun stacaravan of tent naast zich.Lees meer»

Deel 3: Alex en Sandra starten een camping in Frankrijk

De eerste gasten van camping Dun-le-Palestel

Vanaf eind december hebben we ons volledig kunnen richten op onze camping in Frankrijk! We hebben onze stacaravan gezellig ingericht en een paar leuke kerstdagen gehad op de camping. Hierna moesten we snel door naar Nederland om aanwezig te zijn op de beurs. Gezellige maar vermoeiende dagen gehad waarin we een hoop geïnteresseerde mensen gesproken hebben. Hopelijk komen er een heleboel van die mensen langs op de camping!     De campingLees meer»