9 authentieke kerstmarkten in Nedersaksen (Duitsland)

Pak ook in december de caravan of camper!

De steden Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel zijn stuk voor stuk gezellige steden met een middeleeuwse sfeer – een ideaal decor voor bijzonder sfeervolle kerstmarkten.   Zo presenteren en verkopen sierkunstenaars in de universiteitsstad Göttingen niet alleen glaskunst, houten beeldjes, kaarsen en aardewerk maar zijn ze ook tijdens hun werk te bewonderen. Behalve warme punch en glühwein is er in Göttingen ook ‘Glühbier’, een lokale specialiteit. Bijzonder in Göttingen is deLees meer»

Getaway Travel Reisfoto van het jaar 2017

Deelname t/m 31 december 2017

De Vakantiebeurs gaat samen met online reisplatform Getaway Travel en Qatar Airways de Reisfoto van het Jaar verkiezing organiseren. De maker van de mooiste (verre) reisfoto wint twee tickets naar Nieuw-Zeeland met Qatar Airways. De winnaar wordt vrijdag 12 januari – op Photo Friday – op de Vakantiebeurs bekendgemaakt. Op deze dag staat reisfotografie met veel masterclasses en worskshops centraal.   Reisfoto van het Jaar De Reisfoto van het Jaar wedstrijd beleeftLees meer»

Stadsgolf in Fribourg

Leer de mooiste plekjes van de stad kennen

De Zwitserse stad Fribourg (of in het Duits: Freiburg) heeft een leuke manier gevonden om mensen kennis te laten maken met de – prachtige- stad: stadsgolf. Een golfclub, een paar balletjes en een route langs 18 holes. Natuurlijk kun je zo punten verzamelen, maar als je alleen maar een balletje slaat weet je zeker dat je de meest interessante plekken van de stad hebt bezocht. En dus zie je in Fribourg regelmatigLees meer»

Hendrick Hamel: nooit van gehoord?

Mooie camperplek bij Gorinchem

Bij een bezoek aan Gorinchem kun je nauwelijks om Hendrick Hamel heen. Niet de bekendste Nederlander, maar wel de bekendste Nederlander in Korea. Dat zit zo. Hamel werd in 1630 in Gorinchem geboren. Als twintigjarige trad hij in dienst van de V.O.C., uiteindelijk als boekhouder en dat was een officiersfunctie in die tijd. Met aanzien dus!         In 1653 werd de ‘Sperwer’, waar Hamel toen aan boord was, getroffenLees meer»

Camping: Cnossen Leekstermeer

Camping met restaurant, watersportcentrum, zeilschool en nog veel meer

Het prachtige kampeerterrein Cnossen Leekstermeer ligt net in Drenthe, op de grens met Groningen: camping Cnossen Leekstermeer in het plaatsje Nietap. Op en bij het terrein is ook een aantal speciale camperplaatsen aangelegd. De camper quickstop plekken – maximaal één nacht en net buiten de camping – hebben geen water en stroomaansluiting, vuil water lozen en vers water innemen kan wel. Alle faciliteiten van de camping staan de camperaars verder ter beschikking.Lees meer»