Kamperen langs de Rijn bij CARAVAN SALON Düsseldorf

Zelf met je camper of caravan de beurs bezoeken

De CaravanSalon in Düsseldorf biedt een behoorlijk overzicht van wat er op caravan- en campergebied allemaal te koop is. Inclusief accessoires, tenten en nog veel meer. Alle reden dus om als kampeerliefhebber  deze jaarlijkse beurs in augustus te bezoeken. Vanuit grote delen van Nederland ben je er in twee uur. Viva was er dit jaar ook – met de caravan. En daar ‘ontdekten’ we en passant een alleraardigste camping.   Rheincamping MeerbuschLees meer»

Troyes: meer dan een overnachtingsadres

Op loopafstand oude centrum

Troyes (Frankrijk) ligt voor de Nederlanders halverwege de route naar het zuiden. Veel vakantiegangers gebruiken Troyes dan ook als overnachtingsadres of rijden er helemaal straal voorbij. De stad verdient het echter om enkele dagen langer te verblijven.   Troyes De stad Troyes telt zo’n 60.000 inwoners. Het oude centrum staat vol vakwerkhuizen (ruim 400 middeleeuwse gevels) en prachtige kerken. Daarnaast aan terrasjes geen gebrek. “Het is de meest onderschatte stad van Frankrijk”,Lees meer»

Oradour-sur-Glane

Indrukwekkend oorlogstoerisme in Frankrijk

 Op 10 juni 1944 reed om ongeveer twee uur een motorfiets langs het rustige Franse dorp Oradour-sur -Glane. Hé, een Duitser, dacht een enkele dorpeling. Het bleek uren later de voorbode van een heuse ramp. De Waffen-SS omsingelde het dorp, scheidde mannen van vrouwen en kinderen en vermoordden uiteindelijk het hele dorp. Huizen, gebouwen en de kerk werden aan stukken geschoten.   In maart 1945 zei Charles de Gaulle dat Oradour-sur-Glane hetLees meer»

Schladming-Dachstein in de zomer

Veelzijdige vakantieregio

Het vizier van Viva Kamperen is dit zomerseizoen voor een groot deel op de Alpen gericht. Zo staat het jaarlijkse magazine van Viva Kamperen volledig in het teken van de Alpen en gaan wij ook regelmatig zelf op pad om de mooiste, avontuurlijkste, gezelligste en meest verrassende plekjes in de Alpen te tonen. Wij vinden immers dat het gebergte vaak onderbelicht is, als het gaat om de keuze voor de zomervakantie. Maar hoe leuk isLees meer»

Kamperen in Noorwegen deel 3/3: De Trollenroute

Ook met camper goed te doen

Trollstigen (ook wel: de Trollenroute) is een deel van wegnummer 63 in Noorwegen van Åndalsnes naar het zuiden. Het is ongeveer 20 km lang. Het is een populaire toeristische weg met elf haarspeldbochten. Als je gaat kamperen in Noorwegen is dit een must do. De weg is geopend op 31 juli 1936 door koning Haakon VII na een bouwtijd van acht jaar. Oorspronkelijk was het een smalle weg waar auto´s elkaar op maar eenLees meer»