Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht

Op 2, 3 en 4 maart

De Jaarbeurs Utrecht staat 2, 3 en 4 maart 2018 in het teken van fietsen en wandelen. De Fiets en Wandelbeurs presenteert dan een enorm gevarieerd aanbod aan bestemmingen, routes, outdoormateriaal, fietsen, lezingen en workshops. Themaland van deze editie is Zwitserland. Genoeg redenen dus voor kampeerders om deze beurs te bezoeken.   3 dagen Fiets en Wandelbeurs Voor het eerst kunnen bezoekers – naast zaterdag en zondag – al op vrijdag terechtLees meer»

Winterkamperen in Montafon

Kleinschalig, rustig en heel erg mooi

Gepassioneerde skiërs waarderen het Montafon in het zuiden van Vorarlberg, evenals degenen die in de winternatuur ontspanning willen vinden. Tal van wandelpaden en sneeuwschoentrails ontsluiten het dal en de drie bergketens: Rätikon, Silvretta en Verwall. Wie tijdens het wandelen meer wil weten over het dal, zijn bewoners en de geschiedenis, neemt deel aan een begeleide wandeling. Dagelijks vinden makkelijke en uitdagende tochten plaats.   5 skigebieden Het Montafon telt vijf skigebieden. VoorLees meer»

Winterkamperen!

Iedereen kan het

Met de caravan (of kampeerauto en zelfs de vouwwagen) naar de wintersport: er zijn heel wat mensen die liever hun zomervakantie opgeven dan deze. Want met je caravan in de sneeuw staan: dat is kamperen met een hoofdletter! Ongeacht of je wilt skiën, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of ‘gewoon’ wandelen. Een wintersportvakantie vergt, net als elke andere overigens, een goede voorbereiding. Uitgangspunt is dat het mobiele vakantieverblijf geschikt moet zijn voor het verblijf inLees meer»

Samoëns ook schilderachtige winterbestemming voor niet-skiër

Slapen in een joert, ijsklimmen, crossen met E-FAT bikes en andere winterse activiteiten

Zowel ervaren skiër als beginners hebben met de 144 kilometer aan pistes volop keuze in het wintersportgebied Samoëns, gelegen in het Franse skigebied Le Grand Massif. Minder bekend is dat de regio dankzij haar ligging in de Giffre Vallei ook voldoende wintersportactiviteiten biedt voor vakantiegangers die niet alleen maar willen skiën of niet kunnen skiën. Langlaufen, sneeuwschoenwandelen, sledehondentochten, sneeuwscootertochten, ijsklimmen of rodelen behoren onder meer tot de mogelijkheden.   Met de MontLees meer»

Wintercamping Reiterhof in Brixental

Winterkamperen in het Oostenrijkse Hopfgarten

Kerstin en Fred Seiwald pachten in Hopfgarten in Brixental wintercamping Reiterhof. (Geen idee waarom deze zo heet: geen paard en zelfs geen stal gezien.) Het terrein heeft in totaal zo’n 140 plekken, waarvan de helft bestemd is voor toeristisch kamperen. Het terrein bestaat deels uit terrassen. De camping is het gehele jaar door geopend. Opvallend veel Nederlanders hebben hier een seizoen- of zelfs jaarplaats.     Faciliteiten en service Het sanitair is dikLees meer»