Meer opbrengst zonnepaneel camper of caravan

Tot 30% winst met PowerXtreme XS20 Solar

Haal alles uit de zon met de PowerXtreme XS20 Solar! Plaats één of meer zonnepanelen op het dak van uw camper of caravan en u bent minder (vaak) afhankelijk van een externe stroombron. Dat biedt extra vrijheid onderweg, vooral voor kampeerders die graag ‘buiten de gebaande paden’ kamperen. De PowerXtreme XS20A MPPT (Maximum Power Point Tracker) haalt onder alle omstandigheden het maximale vermogen uit een zonnepaneel.⠀ Het vermogen van een zonnepaneel wisseltLees meer»

Dometic koelboxen voor koelen, vriezen èn warm houden

Ideaal voor op vakantie

De eerste zomerse dag zit er op: heerlijk, en het is nog maar april. Wie een paar uur op stap gaat of langer, krijgt vroeg of laat toch trek in een koele drank. Dometic – het vroegere Electrolux – heeft in het assortiment passieve koelboxen en elektrische koelboxen. Deze laatste zijn weer te onderscheiden in drie ‘technieken’: thermo-elektrisch, absorptie of compressor.   Passieve koelboxen De passieve Dometic koelboxen zijn extreem goed geïsoleerdeLees meer»

Wandelen in Duitsland

Wandelland bij uitstek

De mooiste manier om je omgeving te leren kennen is wandelen. Dan ruik je de bloemen, voel je het pad en hoor je de vogels. Je kunt om je heen kijken, een paar minuten stilstaan of zelfs even op een bankje gaan zitten. De mens is ‘gemaakt’ om te lopen. Er is eigenlijk geen land te vinden waarin je zo geweldig kunt wandelen als in Duitsland. Het is vooral de veelzijdigheid dieLees meer»

App voor tekenbeet

Snel herkennen, tijdig actie ondernemen

RIVM, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, heeft een app voor de telefoon ontwikkeld over de tekenbeet. Er is een versie voor Android en één voor Apple. De app is gratis en je kunt hiermee meteen en overal, ook zonder internetverbinding, opzoeken hoe teken eruit zien en hoe je een teek snel en correct moet verwijderen. En dat is belangrijk. Eén op de vijf teken is namelijk besmet en kan de ziekteLees meer»

Automatische uitdraaisteun van Elfoot

Met nog meer comfort op pad met je caravan

De Elfoot is een systeem om de uitdraaisteunen van een caravan automatisch omlaag en omhoog te laten gaan. Daarvoor wordt bij elke uitdraaisteun een klein motortje geplaatst.   Met een druk op de knop van de afstandsbediening gaat één poot omlaag/omhoog, of alle vier tegelijk. Niet meer bukken, niet meer zwengelen.     De motortjes stoppen bij een in te stellen weerstand: de uitdraaisteunen van een caravan zijn immers niet bedoeld om de caravanLees meer»